PRAHOVA : Inginer dispărut în Istanbul

0
1321

 

Apel disperat al familiei inginerului de 51 de ani, dispărut în Istanbul, Turcia. Soţia sa cere ajutor autorităţilor şi spera că veştile despre Salvatore Popescu să apară cât mai repede. Bărbatul s-ar fi pierdut chiar în interiorul Palatului Topkapî. Se aşezase la un şir cu turişti ce urmau să intre în palat, iar de atunci familia care se odihnea la doar 20 de metri distanţă nu l-a mai văzut. Acum şi Ministerul Afacerilor Externe a demarat formalităţile de căutare în ţara turcă.

Salvatore Popescu, inginerul de 51 de ani din Ploieşti plecase împreună cu soţia, fiica, soacra şi sora acesteia într-o excursie de 5 zile în Istanbul. Au ajuns cu autocarul unei agenţii de turism din oraş, şi nimic nu prevestea un astfel de deznodământ.

De atunci a început un întreg haos pentru familia inginerului. Norocul a făcut ca directorul agenţiei de turism cu care au ales să plece, să fie turist în acea excursie. Cu el, soţia lui Salvatore, Ioana Dima a început căutările.
Poliţia turistică din Istanbul a confirmat familiei că la niciunul dintre spitale nu apare vreun pacient cu numele ploieşteanului.

Duminica noapte familia inginerului a revenit în ţară, odată cu restul grupului cu care ieşise din ţară. Soţia lui Salvatore a mers la Consulatul Turciei la Bucureşti, dar şi la Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul de Externe a anunţat că face verificări şi că a demarat procedurile ce se impun în astfel de cazuri. Potrivit celor apropiaţi, bărbatul era inginer şi lucra pentru sucursala locală a unui operator din domeniul gazelor naturale. Era un om liniştit, iar relaţia cu familia era un absolut normală. Soţia a precizat că soţul ei nu avea nimic de valoare asupra lui care să atragă atenţia unor tâlhari, iar în portofel avea doar bani româneşti şi posibil buletinul de identitate. Paşaportul însă a rămas în camera de hotel, iar acum este în posesia familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =