Școala începe cu pericole majore pentru unii elevi!

0
1139

 

Peste o sutã de clãdiri din cele aproape 520 de de imobile în care funcționeazã unitãțile  de învãțãmânt din județul Buzãu nu au autorizație de securitate la incendiu. Odatã cu debutul anului școlar, pompierii vor efectua și alte controale în școli pentru prevenirea incendiilor.

Unii elevi din județul Buzãu vor învãþța în unitãți școlare care nu dețin nici acum autorizație de securitate la incendiu, deși obținerea acesteia este obligatorie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgențã Buzãu, 115  de școli din cele aproape 520 existente în județ, nu au astfel de autorizații.

Odatã cu începerea noului an școlar, pompierii vor face alte controale de prevenire în unitãțile de învãțãmânt din județul Buzãu. Anii trecuții, ei au aplicat sancțiuni școlilor care nu dețineau  autorizație de securitate la incendiu și care nu au întreprins niciun demers pentru obținerea acestui document.

Pompierii considerã cã verificarea instalaþiilor electrice, de încãlzire şi a instalaţiilor de protecție împotriva descãrcãrilor electrice atmosferice de cãtre  personal autorizat sunt extrem de importante pentru evitarea unor incendii în unitãțile de învãțãmânt. De asemenea, ei recomandã afișarea planurilor de evacuare pe fiecare nivel al școlilor, pe cãile de acces și în locurile vizibile, dar și stabilirea unui sistem de anunțare-alarmare în caz de incendiu. Nu în ultimul rând, pompierii recomandã ca anumite clase, cele în care sunt elevi cu handicap locomotor, dar și cele de clasa I-a sã fie amplasate, pe cât posibil, la parter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 81