BUZĂU: Controalele dispuse de Prefectură la padocuri improvizate din Cernătești și satul Aldeni

0
1435

Sute de câini înghesuiți în două curți, care, de foame, ajung să se mănânce între ei. Asta au descoperit autoritățile din Buzău în urma unui adevărat desant la două adăposturi improvizate pe raza comunei buzoiene Cernătești. Controalele au fost dispuse de Prefectură, după ce s-au înmulțit plângerile de la vecinii enervați de mirosul pestilențial și gălăgia permanentă. Proprietarii animalelor au primit răgaz trei luni pentru a-și muta padocurile dintre case pe un teren extravilan.

Convoiul format din prefectul județului Buzău, șefii direcțiilor de sănătate publică și sanitar-veterinară, garda de mediu și polițiști s-a oprit mai întâi în satul Cernătești, la o gospodărie transformată în adăpost pentru câini și pisici. Proprietara a strâns aici peste 200 de animale, spre disperarea vecinilor.

Câinii ajung uneori să fie chinuţi chiar de cei care susţin că protejează animalele. Dovadă este o înregistrare făcută cu telefonul în care un câine este devorat de un alt patruped. Sute de căței sunt ţinuţi în condiţii greu de descris în gospodăria de 1.200 de metri pătrați din Cernătești.

Autoritățile au descins apoi la o gospodărie din satul Aldeni, unde proprietarii îngrijesc peste 300 de căței și pisici într-o curte de 2.500 de metri pătrați. Animalele stau libere prin curte, motiv pentru care, susține proprietara padocului neautorizat, nu le-a fost permis accesul organelor de control.

Proprietarii celor două adăposturi neautorizate au primit amenzi care însumează peste 10.000 de lei pentru încălcări ale legilor privind sănătatea publică, protecția mediului și ale normelor sanitar veterinare. Au primit de asemenea trei luni răgaz de la autorități pentru a-și muta animalele în afara intravilanului. Dacă nu se vor conforma, adăposturile ar putea fi evacuate cu forța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 38 = 42