IUBIREA NU MAI E LA MODÃ

0
1825

 

“Lacãtele iubirii” nu mai sunt la modã, la Buzău. Ceea ce au patentat francezii cu „Lacãtele iubirii” de pe Podul Artelor din Paris a stârnit interesul îndrăgostiţilor din Buzău doar la început, în urmã cu 5 ani. Acum doar câteva perechi își mai fereacã iubirea veșnicã pe cele douã panouri în formã de inimã, din Parcului Tineretului.

„Andra și Silviu”, „Paula şi Ionuţ” ori „Iubirea este estența fericirii” sunt doar câteva din mesajele înscriționate pe lacatele ferecate pe cele douã panouri în formã de inimã, din Parcului Tineretului, din Buzãu. Pentru a da culoare Parcului de la marginea oraşului, în urmă cu 5 ani, administraþia locală a decis montarea unor panouri dedicate iubirii, în faþa cãrora îndrãgostiþii să-ºi poată jura dragostea pe vecie. Odată închise lacãtele, cuplurile aruncă cheile în apã, simbolizând o relaþie lungã ºi neîntreruptã. În ultimii ani, puțini tineri îşi mai jura iubire eternă în acest mod simbolic.

În România, doar în câteva orașe mai existã astfel de panouri ale iubirii. În întreaga lume sunt cel puțin 100 astfel de poduri celebre sau spații publice unde îndrãgostiții își prind așa-zisele „lacãte ale iubirii”, ca un simbol al dragostei lor veșnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =