Vânãtoarea porcilor de mistreți începe şi în județul Buzãu

0
1061

 

Vânãtoarea porcilor de mistreți începe şi în județul Buzãu, în încercarea de a opri rãspândirea pestei porcine africane. Potrivit reprezentanților Asociaþiei Judeþene a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi, în judeţul Buzãu ar trebui eliminaþi peste 800 de porci mistreți. Specialiștii spun cã mistreþii sunt printre principalii vectori în rãspândirea pestei porcine africane în întreaga Europã.

Acþiunea de eliminare a porcilor mistreþi a început deja în judeþele în care s-au înregistrat cazuri pe pestã porcinã africanã. În judeþul Buzãu nu a fost identificat, deocamadatã niciun  mistreţ infectat cu pesta porcinã africanã, dar pericolul pândește la granița cu județele vecine.

Gestionarii fondurilor de vânãtoare din Buzãu lucreazã déjà la un plan de recoltare a misteþilor. Potrivit reprezentanþilor Asociaþiei Judeþene a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi Buzãu, efectivul de porci ce trebuie vânat în judeþul Buzãu depãșește 800 de capete. Cei mai mulþi porci mistreţi sunt în zonele de munte, respectiv în localitãțile buzoiene Aldeni şi Beceni.

Rãspândirea virusului pestei porcine africane pare sã fie un fenomen de neoprit, având în vedere cã pentru aceastã boalã nu existã vreun vaccin. Oficial, în nord-vestul și sud-estul României sunt peste 600 focare de pestã porcinã africanã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 60