CIOCNIRI VIOLENTE LA MITINGUL DIASPOREI

0
1605

-peste 100 de persoane au avut nevoie până la ora 22.00 de îngrijire medicală

-multe conflicte au izbucnit vineri la ora 21,00 între protestatarii din Piaţa Victoriei şi jandarmi pe latura dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu.

– jandarmii au intervenit cu gaze iritante şi lacrimogene și cu tunuri de apă

-în faţa clădirii Guvernului sunt peste 60.000 de manifestanţi, potrivit unor surse.
-pe o clădire din apropierea guvernului se proiectează mesaje precum „Noi suntem poporul”, „Fără violenţă”
-staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă vineri, începând cu ora 20:00 , pentru a fi redeschisă după ora 21,10

Marele miting anunțat al românilor din Diasporă este marcat de o serie de ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine. Au existat îmbrânceli pe parcursul a zeci de minute, iar jandarmii au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene atunci când protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către forţele de ordine.

  Jandarmii au fost obligaţi să intervină în Piaţa Victoriei şi să folosească mijloacele din dotare pentru „oprirea şi stoparea celor care au exercitat în mod repetat şi continuu violenţe asupra forţelor de ordine, violenţe care au pus în pericol nu doar siguranţa şi sănătatea jandarmilor, ci şi pe cea a celorlalţi oameni de bună credinţă care se află în piaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, citat de Agerpres.Reprezentantul Jandarmeriei a făcut un apel la persoanele care sunt în piaţă „şi care probabil intenţionează să vină” să se delimiteze în mod clar de cei care au provocat violenţe, să-i lase pe colegii săi să intervină şi să extragă persoanele respective, iar participanţilor vulnerabili – bătrâni, persoane care sunt însoţite de copii, femei – le-a recomandat să evite zonele au loc astfel de situaţii tensionate, care impun o reacţie din partea forţelor de ordine.  Şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, a atras atenţia că mesajele răspândite în spaţiul virtual de ameninţare cu moartea, de vărsare de sânge la adresa forţelor de ordine vor fi cercetate de instituţiile statului român.

 Jandarmeria Română a anunțat că în Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal şi solicită protestatarilor să se delimiteze de acestea.„În Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credinţă să se delimiteze de aceste grupuri şi să nu sprijine în niciun fel acţiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează paşnic să nu intre în conflict cu aceste persoane!”, se arată într-un mesaj al Jandarmeriei Române postat, vineri, pe Facebook. Staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost închisă vineri, începând cu ora 20:00, trenurile urmând să treacă prin această staţie fără oprire, iar accesul călătorilor în subteran este interzis, a anuntat Metrorex printr-un comunicat de presă. Ulterior ,  la 21.10., statia Piata Victoriei a fost redeschisă fie fiind  supravegheata de catre Politia Metrou si Jandarmerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 94