Camerele video pentru rovinietă, de la podul de la Mărăcineni, vor fi mutate

0
1378

 

Vești bune pentru unii șoferi din apropierea municipiului Buzău. Camerele video pentru rovinietă, de la podul de la Mărăcineni, se muta, pană la finele lunii august, tot pe Drumul European 85, dar în localitatea Poșta Câlnău. Odată cu acest transfer, mii de şoferi din mai multe localităţi buzoiene nu vor mai fi nevoiţi să achite taxa de drum.

Vechea doleanță a șoferilor de pe Valea Slănicului, dar și a celor din localitățile Vadu Paşii, Robeasca şi Săgeata din județul Buzău, va fi în curând îndeplinită. Odată cu închiderea podului de la Mărăcineni, pentru reparații, Compania Națională de Drumuri Naționale a luat decizia de a muta camerele video, tot pe Drumul European 85,  dar în localitatea Poșta Câlnău. Astfel, mii de şoferi nu vor mai fi nevoiţi să achite taxa de drum. De-a lungul vremii, oamenii au plătit mii de amenzi, unele dintre ele contestate în Justiţie, iar alţii şi-au mascat numerele de înmatriculare pentru a tranzita podul, astfel încât să nu mai poată fi filmaţi de camere şi sancţionaţi. Camerele video de verificare a rovinietei vor fi transferate și amplasate în localitatea Poşta Câlnău, până la sfârşitul lunii august.

Camerele pentru verificarea rovinietei sunt coșmarul șoferilor care circulă cu mașina pe drumurile din România. În toată țara sunt amplasate nu mai puțin 74 de camere fixe de supraveghere  a traficului rutier. Persoanele surprinse de autorități circulând cu mașina pe drumurile din România, fără a avea rovinietă valabilă, pot fi sancționate cu amenzi de până la 4.500 de lei, în funcție de capacitate autovehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 91