Ajutor de la comisia europeană pentru combatarea pestei porcine africane

0
1027

 

Comisia Europeană va continua să ajute România şi va furniza orice asistenţă tehnică suplimentară necesară de care ar putea fi nevoie în combatarea pestei porcine africane. În prezent, numărul focarelor a ajuns la 578, în 98 de localităţi din sud-estul şi nord-vestul tării, unde aproape 80 de mii de porci au fost sacrificaţi.

Purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat ieri că executivul comunitar urmăreşte foarte atent evoluţia pestei porcine africane în România. Autorităţile romane trebuie să aplice măsuri excepţionale, precum supravegherea consolidată şi alocarea de resurse umane adecvate, pentru a asigura gestionarea actualelor focare şi izolarea bolii.
El a adăugat că ţinerea sub control a bolii va depinde puternic de implementarea corectă a legislaţiei UE şi a măsurilor prevăzute în strategia UE pentru combaterea pestei porcine africane.

„Comisia Europeană este gata să continue să ajute România şi să furnizeze orice asistenţă tehnică suplimentară necesară de care ar putea fi nevoie” în combatarea pestei porcine africane.”, purtător de cuvânt al CE

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu, numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 578, în 98 de localităţi din opt judeţe -Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi. Până în prezent au fost ucişi aproape 80 de mii de porci din ferme şi gospodării ale populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =