Specialiști de la Direcția de Sănătate Publica Buzău şi mediatori au bãtut din ușa în ușa pentru a convinge părinţii să îşi vaccineze copiii împotriva rujeolei

0
1107

 

Rujeola i-a trimis pe medicii şi inspectorii sanitari din Buzău din uşă în uşă, pentru a-i convinge pe pãrinți să-şi vaccineze copiii.  Acțiunea a avut loc în special în zonele sãrace, acolo unde apar frecvent şi multe cazuri de rujeolã. În ultimele luni, Buzaul  a fost în topul judeþelor cu cele mai multe cazuri confirmate de rujeola. Grav este cã numai copiii fac rujeola, ci și adulți. Dovada un caz depistat recent, la o îngrijitoare în vârstã de peste 45 ani.

Imunizarea împotriva rujeolei a avut la Buzău cea mai mare ratã de refuz dintre toate vaccinurile schemei naþionale de vaccinare. În localitãțile Maxenu, Ciuta, Mãgura, Râmnicelu dar și în cartierul Simileasca din municipiul Buzãu, foarte multe mame de etnie romã au refuzat sã își vaccineze copiii. Este şi motivul pentru care timp de douã sãptãmâni, specialiștii de la Direcția de Sănătate Publicã Buzău, împreunã cu mediatori, au bătut din ușã în ușã pentru a convinge părinţii, unii şi de alte religii, să-şi imunizeze micuții. Dacã în unele locațitãți, rata de vaccinare a crescut datoritã acestei campanii, în localitatea Râmnicelu, specialiștii nu prea i-au gãsit pe pãrinți acasã.

Potrivit specialiştilor, un copil este considerat complet imunizat dacă i-au fost administrate toate vaccinurile, conform graficului.

Grav este cã numai copiii fac rujeola, ci și adulții. Chiar zilele trecute în Buzău a fost depistat un caz, la o îngrijitoare dintr-o unitate medicalã. Cel mai probabil, femeia, în vârstã de peste 45 ani, n-a fost imunizatã la timp împotriva acestei boli.

Până acum, în Buzãu au fost înregistrate peste 440 de cazuri de rujeolã. În ultimii trei ani, în țara, rujeola a fost confirmatã la aproape 15 mii de români. De altfel, această boală a dus şi la decesul a 59 de persoane, majoritatea nou-nãscuþi nevaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 18