ACCIDENT CUMPLIT

0
1016

A fost activat planul roșu de intervenții, ieri seară, în județul Buzău, după un accident grav în care au fost implicate un autoturism, un microbuz de transport persoane şi un tractor. Evenimentul s-a soldat cu zece răniți, între care doi copii și o femeie gravidă, pentru care a fost chemat elicopterul SMURD. După ce a produs accidentul, tractoristul a dispărut însă a fost prins câteva ore mai târziu. Era sub influența băuturilor alcoolice. 

Accidentul a avut loc ieri seară pe Drumul National 2 C Costeşti-Slobozia, aproape de orașul Pogoanele. Coliziunea s-a produs după ce şoferul tractorului care a apărut brusc de pe câmp s-a angajat în traversarea drumului naţional fără să se asigure, moment în care a fost izbit de un microbuz de transport persoane. Ambele autovehicule s-au răsturnat şi au lovit şi un autoturism care circula regulamentar.

După ce a realizat isprava făcuta, tractoristul implicat în accident a fugit de la faţa locului. După impactul între microbuzul cu 12 călători și tractor, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Au fost trimise la intervenție o autospeciala pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare și mai multe ambulanțe. Zece răniți, toți din microbuzul care efectua o cursă spre Rușețu, au fost preluati de ambulanțe în stare de conștiență, dar cu multiple traumatisme.

La Spitalul Județean Buzău au ajuns șapte răniți. O a opta victimă, o femeie însărcinată în luna a cincea, a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transferată la un spital din București din Capitală. Ea prezenta mai multe traumatisme, dar era conştientă. Alte două persoane au refuzat internarea.

Conducătorul tractorului a fost depistat cu ajutorul politiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și condus la audieri. Are aproximativ 40 de ani și în momentul producerii accidentului era sub influența alcoolului, cu peste 0.80 mg/l în aerul expirat. El s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 63