Persoanele fizice autorizate și firmele se vor putea folosi de beneficiarii de ajutor social pentru activitãți sezoniere!

0
1680

 

Pentru a beneficia de forță de muncă, potentialii angajatori vor trebui să se adreseze primăriei din localitatea în care asistatii sunt stabiliti. Legea care prevede aceste modificari se va aplica din 22 octombrie. Zilierii vor fi plătiți, iar refuzul de a presta activitățile sezoniere va duce la retragerea dreptului la ajutor social.

Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cea care tratează acordarea ajutorului social în România, a suferit de curând unele modificări, care se vor aplica abia din 22 octombrie. Între ele se regăsește și un mecanism prin care privații dintr-o localitate pot fi puși în legătură cu forța de muncă din respectiva localitate, beneficiară de ajutor social.)
Persoanele care vor munci pentru entitățile private vor trebui plătite, ca zilieri. În mod previzibil însă, cei care vor refuza să muncească pentru a presta activități sezoniere vor putea pierde dreptul la ajutorul social

Daca in prezent doar o persoana, din familia care beneficiaza de ajutor social poate sa efectueze orele de munca in folosul comunitatii, din luna octombrie oricare membru al familiei apt de munca le va putea realiza atat pe acestea, cat si pe cele sezoniere. Numarul de ore va ramane practic neschimbat, insa se va imparti la persoanele din familie care vor sa le presteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 52