Stadionul „Ilie Oană”, fără certificat de securitate

0
1174
FOTO: republikaNEWS

 

Petrolul Ploieşti este în pericol să nu îşi poată susţine meciurile în Liga 2. Motivul? Arena Petrolului Ploieşti nu a obţinut Certificatul de Securitate, un document obligatoriu ce trebuie obţinut de către fiecare administrator de bază sportivă şi care atestă că respectivul teren îndeplinește condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții, în termenii stabiliţi de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Direcția de Sănătate Publică.

Stadionul „Ilie Oană” nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2. Arena Petrolului Ploieşti, inaugurată în 2011, nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii în condiţiile cerute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică. Mai exact, avizul favorabil pentru obținerea Certificatului de Securitate nu a fost dat pe motiv că lipsesc 6 cișmele, plăcuţele de avertizare și informare, iar turnicheții nu funcționează.

Cristi Vlad, preşedintele clubului, a făcut un apel către administratorul stadionului, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, pentru a urgenţă demersurile pentru obţinerea Certificatului de Securitate. Și asta pentru că, exista posibilitatea că Petrolul să nu mai organizeze meciul de prezentare cu FC Rapid Bucureşti, programat pentru 28 iulie.

„FC Petrolul Ploieşti aduce, cu regret, la cunoştinţa fanilor şi publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului „Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obţinut de către administratorul arenei ploieştene (Primăria Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie şi pune în pericol şi primul meci oficial al noului sezon. Astfel, dacă Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploieşti vor fi privaţi de bucuria de a-şi vedea echipa jucând la ei în oraş în data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov„, se arată în comunicatul oficial al ploieştenilor.

Directorul adjunct al CSM a rezolvat deja, în timp record, o parte din deficiențele reclamate de jandarmerie. Ultimă problemă de pus la punct este cea a turnicheților. Directorul Lucian Rădulescu a obținut însă acordul jandarmeriei pentru ca amicalul cu Rapid să se desfășoare pe Ilie Oană.

Stadionul „Ilie Oană” a găzduit, în luna iunie, amicalul România – Finlanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =