Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA

0
936

Laura Codruta Kovesi a fost revocata din funcţia de procuror şef al DNĂ, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineaţă, decretul de revocare. Astfel, şeful statului a pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale, de la sfârşitul lunii mai.

Decizia de semnare a decretului de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie vine după termenul administrativ de 30 de zile de la hotărârea data de Curtea Constituţională, prin care preşedintele statului era obligat să o revoke din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

Deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat, anterior, în repetate rânduri, ca o susţine pe Laura Codruta Kovesi, astăzi a transmis , ca
indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, instituția are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Laura Codruta Kovesi este la conducerea DNA din 2013, iar de atunci, au fost puși sub urmărire penală primari, parlamentari, miniștri și chiar un prim-ministru, în persoana lui Victor Ponta, tocmai cel care a nominalizat-o.

Şeful statului subliniază ca lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, potrivit deciziei CCR, „preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi”.

Preşedintele Iohannis a afirmat constant că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens, a precizat Dobrovolschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 14