Ministrul Turismului a aprobat noi reglementări privind sporturile nautice: fără skyjeturi printre turişti

0
1187

Fără ski-jet-uri la mal sau printre turiști ! Ministrul Turismului a aprobat noi reglementări privind sporturile nautice. Toate ambarcatiuile cu motor, inclusiv şalupele sau skijeturile nu mai au voie să se apropie la mai puţin de 3oo de metri de mal. Turiştii sunt supăraţi pentru că nu ştiu cum vor ajunge să se urce în bărcile cu motor, dacă acestea nu mai au voie să se apropie de ţărm.

În acest moment firmele de agrement nautic îşi aduc ambarcaţiunile la mal. De acolo turiştii se urcă în ele. Ce-i drept au culoar special ca să le lanseze în apă, însă acestea se întind pe maxim 50 de metri lungime spre larg. Ministrul Turismului a extins zona de siguranţă la 3oo de metri în larg. Mai aproape de mal, nu mai au voie.

Decizia a stârnit controverse şi în rândul firmelor de agrement nautic. Unii proprietari considera că ambarcaţiunile pot fi ţinute în zone în care adâncimea apei este de 1,70m, chiar dacă asta n-are nicio legătură cu distanţa de 3oo de metri de la mal.

Ministrul Turismului a dat acest ordin pentru a se evita incidentele precum cele care s-au înregistrat la malul mării şi în urma cărora mai mulți turiști au fost răniți de ambarcațiuni care circulau cu o viteză prea mare. Societățile comerciale care desfășoară activități de agrement nautic care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi drastice, dar și retragerea autorizațiilor de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =