PROTESTE DUPĂ ADOPTAREA CODULUI PENAL

0
1126

Peste 2.000 de persoane s-au adunat aseară în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva votului dat de Camera Deputaţilor pe modificările aduse Codului penal. Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei şi au scandat împotriva coaliţiei aflate la guvernare. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri proiectul privind modificarea Codului Penal, cu 167 de voturi “pentru”, 97 “împotriva” şi 19 “abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Sute de protestatari au început să se adune în jurul orei 20.00, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului de modificare a Codului Penal. O oră mai târziu, erau în faţa sediului Guvernului peste 2.000 de persoane care scandau lozinci împotriva actualei puteri.
Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei – bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.
Ei au scandat împotriva coaliţiei aflate la guvernare, având pancarte pe care scria „Partidul Salvării Derbedeilor”, „Jos labele de pe Codul penal”, „PSD – ALDE criminalii democraţiei” şi „Hoţia şi prostia distrug România”.

Ca la fiecare protest, a fost cântat şi de această dată Imnul Naţional. Protestatarii au fluturat atât steagul României şi pe cel al UE, cât şi drapelul SUA.
Au fost câteva altercaţii între jandarmi şi protestatari, unii dintre ei aruncând cu sticle de plastic spre forţele de ordine.

Patru protestatari au fost duşi la secţia de poliţie şi au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente.
De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi, după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul forţelor de ordine şi a aruncat cu diverse obiecte către ei.
Protestul de aseară s-a încheiat după aproape 3 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 84