PROFESOARĂ SANCȚIONATĂ

0
1177

 

Fosta directoare a Liceului de Artă din Focșani, care a fost implicată într-un scandal uriaș, după ce în presă au apărut imagini demonstrau că directoarea avea o relație cu un elev de 19 ani și-a aflat pedeapsa. Diana Tăicuțu nu va mai putea fi diriginte, timp de patru ani, şi nu va mai putea deţine funcţii de conducere. Profesoara, în vârstă de 36 ani, este originară din Rm-Sărat.

Consiliul de Administrație al Liceului de Artă „Gh. Tătărescu” din Focșani a decis, zilele trecute, validarea sancțiunilor aplicate de comisia de cercetare disciplinară în cazul Dianei Tăicuțu. Astfel, fosta directoare nu va  mai avea dreptul, timp de trei ani, să se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcție didactică superioară şi astfel nu va mai putea încasa nici gradația de merit. De asemenea, Diana Tăicuțu are interdicție de a fi dirigite timp de patru ani şi de a mai preda elevilor de liceu. Ea nu va mai putea să meargă în tabere cu elevii sau la olimpiade de școlare timp de doi ani și are interdicție definitivă pentru a mai ocupa funcția de director al Liceului de Artă.
De asemenea, fostul soț al directoarei, și el profesor la același liceu, a primit un averisment scris pentru că a adus prejudicii de imagine instituției de învățământ. El a contestat decizia în instanță. De penalizări nu a scăpat nici elevul de 19 ani. El s-a ales cu nota scăzută la purtare cu două puncte, motiv pentru care a pierdut o bursă pe care o câștigase din partea Casei Regale a României.

Povestea de iubire dintre directoarea de liceu şi elevul cu 17 ani mai mic a ieşit la iveală în luna mai 2018.  Fotografii în care profesoara Diana Tăicuţu apare dezbrăcată, în scene tandre cu elevul de clasa a XII-a, de la Liceul de Artă “Gheorghe Tăttărescu” din Focşani, au fost postate pe o pagină de Facebook şi au ajuns în presă. Diana Tăicuţu l-a acuzat pe soţul ei, cu care este în divorţ, de distribuirea imaginilor compromiţătoare, fapt negat de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 78