A ÎNCEPUT FESTIVALUL BUZZ CEE

0
1157

 

Timp de șapte zile, buzoienii pot vedea gratuit cele mai bune filme europene ale ultimilor ani, în cadrul festivalului BUZZ CEE, eveniment ajuns la ediția a III-a. Pentru ca în acest an festivalul este dedicat Centenarului Marii Unirii, în cele toate șapte zile ale evenimentului vor rula filme românești cu teme istorice, dar și documentare despre frumusețea locurilor. Proiecțiile rulează atât în sala Teatrului „George Ciprian”, cât și în amfiteatrul Muzeului Județean.

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film BUZZ CEE de la Buzău a debutat ieri seară. Și în acest an, festivalul cuprinde o competiţie internaţională care îşi propune să promoveze producţii de calitate realizate de regizori din ţările din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est.

În cadrul festivalului din acest an au fost înscrise aproximativ 2000 de filme din 25 de ţări. Organizatorii vor difuza însă de-a lungul celor şapte zile 60 de filme în competiţie şi proiecţii speciale. Nu vor lipsi cele mai noi și valoroase producții cinematografice românești.

Deoarece festivalul din acest an este dedicat Centenarului Marii Unirii, în toate cele șapte zile de festival vor rula numeroase filme românești, dar și documentare care fac referire la obiceiuri străvechi sau frumusețea locurilor.

Proiecțiile cinematografice rulează atât în sala Teatrului „George Ciprian”, dar și în amfiteatrul Muzeului Județean Buzău.

Intrarea este liberă, iar cinefilii sunt așteptați în număr cât mai mare să urmărească producții cinematografice de calitate. BUZZ CEE 2018 este un proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și Primăria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 26