Buzău, împrumut de 61,7 de milioane de lei

0
1212

Discuții aprinse în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal Buzău, pe tema unui împrumut de 61,7 de milioane de lei,  solicitat de primarul Constantin Toma prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni. La trei luni după aprobarea proiectului Inițial, astăzi, șefii Primăriei au convocat o ședință de îndată, la care s-a supus aprobării efectuarea unui împrumut la bănci în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare.

Consilierii Opoziției nu au fost de acord cu această idee, unii consilieri venind cu propunerea că obiectivele ce urmează a fi rehabilitate cu banii obţinuţi din împrumut să fie realizate prin parteneriate public-private. Supus la vot, proiectul a trecut în forma propusă de edil, Supus la vot, proiectul a trecut în forma propusă de edil, prin votul tuturror celor 17 consilieri prezenţi.

În urmă cu trei luni, consilierii locali din Buzău au votat un proiect privind contractarea unui credit de peste 60 de milioane de lei, prin emiterea unei emisiuni de obligațiuni municipale, bani cu ajutorul cărora edilul Buzăului intenționează să moderenizeze câteva obiective din oraș. Astăzi, în cadrul unei şedinţe de îndată, primarul Constantin Toma a venit unele completări la acest proiect, prin care solicită și accesarea unui credit bancar, în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare.

Consilierii Opoziției considera că aceste investitiții ar trebui realizate fără ca municipalitatea să se împrumute la instituții bancare. Aleșii liberali au adus câteva amendamente la acest proiect , dar care n-au fost luate în seamă de majoritatea PSD-ALDE.

Consilierii PNL considera că Primăria Buzău n-ar trebui să să accesese credite bancare pentru modernizarea Bazarului și a Cinematografului Dacia, două dintre obiectivele vizate d ereabilitări, ci să apeleze la parteneriate public-private, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate ale țării.

Chiar dacă au fost discuții aprinse pe acest subiect, roiectul privind efectuarea unui împrumut la bănci în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare printre persoanele fizice și juridice a trecut prin votul tuturor celor 17 consilieri locali prezenţi la şedinţa de îndată de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =