“Mai bine mergem la muncă, decât să rămânem fără mâncarea de la cantina de ajutor social.”

0
1656

 

“Mai bine mergem la muncă, decât să rămânem fără mâncarea de la cantina de ajutor social.” Asta şi-au spus aproximativ 30 de beneficiari ai cantinei, din Rm. Sărat, după ce în luna mai nu au mai primit hrană, pentru că nu şi-au efectuat orele de muncă în folosul comunităţii. În ultima lună, ei au prestat cele 16 ore de muncă pentru fiecare membru al familiei, care beneficiază de hrană, iar acum au reintrat în drepturi.

Luna trecută, mai mult de jumătate din cei 220 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social din Rm. Sărat au rămas fără hrana pentru că, deşi au fost informaţi, nu şi-au efectuat orele de muncă în folosul comunităţii. Unii au fost surprinşi de aceasta măsură, iar alţii au fost chiar revoltaţi pentru că trebuie să muncească pentru a primi mâncare.

În momentul în care şi-au dat seama că nimic nu se poate schimba decât dacă fac ei ceva, aproximativ 30 de beneficiari au decis să presteze cele 16 ore de muncă lunar pentru fiecare membru al familiei, care beneficiază de hrană. Aşa se face ca de luna aceasta au reintrat în drepturi.

Numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții o persoană trebuie să lucreze 32 de ore, pentru trei – 48, iar pentru cinci se ajunge la 80 de ore prestate, echivalentul a 10 zile lucrătoare la un program de 8 ore. Beneficiarii vor fi în continuare monitorizaţi.

În prezent, de la Cantina de Ajutor Social, din Rm. Sărat, primesc porţii de mâncare 138 de beneficiari, valoarea hranei fiind de 12 lei pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 27