CONSTANŢA : Plaja terapeutică amenajată special pentru persoanele cu dizabilităţi

0
1563

 

Bianca, o fetiţă de 12 ani, cu probleme locomotorii, se poate bucura zilele acestea de mare, destinaţie unde nu a ajuns niciodată până acum. Ţintuita într-un scaun cu rotile, ea poate de acum să intre în apa mării, iar drumul până la ea, prin nisip, este mult mai simplu.
Acest vis, care până acum era aproape imposibil de realizat, a devenit realitate, graţie plajei terapeutice, care a fost amenajata special pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ţintuite în cărucioare cu rotile, persoanelor cu dizabilităţi din Constanţa le era până nu demult aprope imposibil să vină la plajă sau să facă baie în mare. Nu însă şi acum. De anul trecut s-a amenajat primul sector special pentru ei, iar anul acesta plaja şi-a redeschis din nou porţile. Se afla în Mamaia şi este dotată cu scaune flotabile, care îi ajută să intre în mare și să se deplaseze pe nisip, dar și cu șezlonguri speciale.

Bianca are 12 ani şi s-a născut cu probleme locomotorii. Este dependentă de un cărucior şi până anul acesta nu a văzut marea niciodată. Deşi ştiau că nu le va fi uşor, părinţii s-au decis însă să o aducă la Mamaia.

Scaunele flotabile și șezlongurile speciale sunt oferite gratuit persoanelor cu nevoi speciale. Chiar şi aşa, turiştii spun că ar mai fi nevoie de câteva investiţii.

Pentru că proiectul să devină realizabil, anul trecut s-au cheltuit 7000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 32