SUBIECTELE LA ROMÂNĂ LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018

0
1113

Emoții mari pentru elevii de clasa a  8-a care au intrat astăzi în focurile primei probe a Evaluării Naţionale 2018, cea la limba română, a doua probă, matematica, fiind programată miercuri, 13 iunie 2018. Subiectele la limba română au conținut două texte la prima vedere pe baza cărora elevii au avut de răspuns la o serie de cerințe cerinţe, fiecare având un anumit punctaj. Totodată, elevii de clasa a 8-a  au avut  de povestit o întâmplare dintr-o cetate, dar şi o compunere prin care să demonstreze genul epic.

După primirea subiectelor și scăderea nivelului de emoții, elevii au aflat că la primul subiect al examenului la limba română au primit un text la prima vedere din „Inocenţii” semnat de Ioana Pârvulescu pentru care au avut de răspuns la şase cerinţe cum ar fi: motivarea folosirii cratimei, găsirea de sinonime sau modul de formare a cuvintelor. Absolvenţii de gimnaziu au mai avut, la primul subiect, de argumentat că textul dat aparţine genului epic.La fel, tot un text la prima vedere au primit şi la subiectul al doilea, fiind vorba despre un fragment din documentarul „Transilvania, din goana trenului”, apărut în National Geographic Traveler. Elevii au primit de rezolvat alte şase cerinţe pe baza acestui text, precum funcţia sintactică a anumitor cuvinte, să scrie două propoziţii subordonate sau să menţioneze genul şi cazul anumitor substantive.De asemenea, elevii au mai avut de redactat o compunere de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.Ca și barem de notare , primul subiect este are  40 de puncte, iar cel de al doilea cu 36 de puncte. Elevii vor mai primi 14 punte pentru redactarea întregii lucrări şi alte 10 puncte din oficiu.

Site-ul www.edu.ro , blocat parțial

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a precizat luni într-un comunicat remis presei că site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului.
„Din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă”, afirmă MEN, dar, subiectele şi baremele vor fi afişate, la fel ca în anii precedenţi, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, după ora 15,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 73