Biblioteca Judeţeana ”Vasile Voiculescu” la mall sau într-un restaurant?

0
1501

 

La mall sau într-un restaurant, aflat pe şoseaua de centură a orașului Buzău? Sunt cele două variante pe care le au la dispoziție responsabilii din Consiliul Județean Buzău pentru mutarea fondului de carte al Bibliotecii Judeţene, din cauza lipsei unor imobile adecvate. Clădirea Bibliotecii Judeţene ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparaţii capitale, după ce Consiliul Judeţean Buzău a accesat un proiect în valoare de 4 milioane de euro, pentru reabilitarea imobilului de pe bulevardul Unirii.

Găsirea unui sediu temporar pentru mutarea fondului de carte al Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu “ din Buzău este un demers dificil, din cauza lipsei unor imobile adecvate. După primele două negocieri ratate cu SC Integral SA pentru închirierea unui spaţiu, la ultima solicitare de oferte, cinci firme şi-au arătat interesul de a pune la dispoziţia Consiliului Judeţean Buzău, contra cost bineînţeles, un spaţiu. Numai două oferte, însă, au corespuns criteriilor menţionate în anunţul de închiriere. Este vorba despre SC Imobiliar Construct SRL, controlată tot de administratorul SC Integral SĂ, care oferă de data acesasta spaţiul în care funcţionează acum Restaurantul Buzău, pe şoseaua de Centură a oraşului, şi oferta firmei care deţine centrul comercial Galeria Mall.

Potrivit cerinţelor, pentru mutarea Bibliotecii Judeţene din Buzău , spaţiul trebuie să fie între 1.000 și 1.200 mp , cu racordarea la toate utilităţile necesare , dar şi cu acces la internet. Mai mult, spaţiul propus trebuie să deţină autorizaţie de securitate la incendiu şi protecţie civilă. Şi asta, pentru că perioada propusă pentru închiriere este de maximum 10 ani, iar suprafaţa construită a spaţiului de închiriat să suporte o greutate a fondului de carte de aproximativ 680 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 29