Criză de vaccinuri împotriva hepatitei B din Maternitatea Buzău a fost rezolvată!

0
1071

 

Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit 3.300 de doze de vaccin care trebuie administrat bebelușilor la scurt timp după naștere. Alte 4.420 de doze de vaccin hexavalent pentru copii vor fi livrate până la finele lunii medicilor de familie din Buzău.

3.300 de nou-născuţi din judeţul Buzău au asigurată doza de vaccin Hepatitic B pediatric. Serul imunizant a ajuns deja la Direcţia de Sănătate Publică din Buzău.
În ultimele două săptămâni, de teama de a nu rămâne cu stoc zero de vaccin, medicii de la secția de nou-născuţi din Maternitatea Buzău au decis să vaccineze doar copiii proveniţi din mame bolnave de hepatita de tip B. Până la sfârşitul lunii iunie, la Direcția de Sănătate Buzău vor livrate peste 4.400 de doze de vaccin hexavalent.

Ministerul Sănătăţii a distribuit, în judeţele din toată ţara, 198.000 de doze de vaccin Hepatitic B pediatric.
Prioritate la primirea dozelor de vaccin au avut judeţele unde stocul a fost zero sau aproape de zero.
Vaccinul Hepatitic B pediatric se administrează copiilor în primele 24 de ore de viaţă. În cazul celor care nu au primit doza la naştere, recuperarea la vaccinare se va face de către medicul de familie atunci când se administrează vaccinul hexavalent. În schimb, vaccinul hexavalent oferă protecție împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive dar şi poliomielitei. Serul se administrează copilului la două, patru și la 11 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 30