Udrea după condamnare: „Sistemul încă există şi funcţionează”

0
1115

Din Costa Rica unde spune ca are statut de refugiat politic , fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a afirmat că „sistemul încă există şi funcţionează” şi sunt încă „judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI” şi precizează că până nu va decide ce va face în continuare, nu va face nicio declaraţie pe tema condamnării sale la închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Agenția de Presă Agerpres relatează că a scris pe contul unei rețele de socializare că: „Sistemul încă există şi funcţionează, protocoalele şi culoarele din justiţie sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI. Până decid ce voi face în continuare, vă rog să acceptaţi că nu voi da nicio declaraţie”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv, marţi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.De asemenea, instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol, precizează Agerpres. Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Băsescu: Să ceară revizuirea sentinţei

Prima reacție a fostului președinte PMP Traian Băsescu a fost oarecum intuită de mass-media, el declarat că a primit condamnarea Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” cu foarte mare părere de rău şi i-a recomandat acesteia să se apere, având calea revizuirii sentinţei.” şi să ceară revizuirea sentinţei”, a adăugat Băsescu.”A fost o hotărâre a Guvernului. Îmi pare rău, şi eu am vrut să se facă Gala Bute. Nu am fost unul care să spună să nu boxeze campionul mondial Bute în România. A avut avizul ministrului Justiţiei”, a mai spus fostul şef de stat, citat de Agerpres

Rudel Obreja:  Este o decizie pe care trebuie să o respect, nu o accept

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a declarat marţi că decizia Instanţei supreme prin care a fost condamnat la cinci ani închisoare în dosarul ‘Gala Bute’ este „o mare mârşăvie” şi a felicitat-o pe Elena Udrea pentru că a plecat din ţară. „Eu zic că am primit-o cu demnitate (decizia – n.r.). Asta este situaţia. Adică nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat. Este o mare mârşăvie. Am spus pe parcursul celor şapte ani de când mă plimbă prin instanţă şi îşi bat joc, am spus lucrurile astea, însă aici s-a ajuns. Sunt într-o ţară în care legea trebuie să o respectăm. Dacă asta este decizia oamenilor ăstora, eu o respect, pentru că aşa trebuie să fac. (…) Eu am fost plecat din ţară, m-am întors în ţară, aici am familie, copii, aici este viaţa mea, e ţara mea. Am făcut multe pentru ţara asta şi voi face în continuare. Se pare că cine face ceva pentru ţară este ostracizat. Sunt un luptător, un om demn, nu va fi un final aici, voi lupta până la ultima suflare, dreptatea se va face până la urmă. (…) Acesta a fost un dosar la comandă”, le-a spus Obreja jurnaliştilor prezenţi în faţa casei sale, în timp ce îşi punea bagajele în maşină. Întrebat cum comentează decizia Elenei Udrea de a pleca din ţară, Obreja a declarat: „O felicit pe doamna Udrea că a reuşit să nu fie în închisoare. Nu merita să fie în închisoare, aşa cum nici eu nu merit să stau în închisoare. Dânsa a putut să facă asta, eu nu am putut să fac lucrul ăsta. Fiecare este cu treaba lui în viaţă. Nu am niciun fel de resentiment faţă de nimeni dintre cei din dosar. Restul, vom vedea. Viaţa merge mai departe şi avem timp să ne socotim cu tot şi cu toate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =