Kovesi, la un pas de revocare

0
1000

Decizie-bombă la Curtea Constituţională a României. Preşedintele Klaus Iohannis este obligat să o demită pe şefa DNĂ, Laura Codruta Kovesi. Curtea i-a dat dreptate ministrului Justiţiei Tudorel Toader, considerând că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern.

Curtea Constituţională a României a stabilit că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, după ce şeful statului a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Curtea a dat astfel dreptate Guvernului, iar Iohannis ar putea fi obligat să o demită pe şefa DNA.

Motivarea deciziei, care va fi publicată în următoarele zile, va lămuri dacă Iohannis va fi obligat să o demită pe Kovesi. Întrebat ce va face în cazul în care Curtea Constituţională decide că există un conflict Guvern-Preşedinte în privinţa revocării şefei DNĂ, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că va aştepta motivaţia, o va citi şi va acţiona în consecinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =