Tradiţionalul bâlci “Drăgaica” şi Festivalul “Benone Sinulescu” vor avea loc în acest an la Buzău, în aceeaşi perioadă şi în aceeaşi locaţie a târgului

0
1829

 

Organizatorii considera că în acest fel numărul vizitatorilor care vor trece pragul unuia dintre cele mai vechi târguri de vară din România se va dubla. Datorită numărului mare de soclicitări de spații comerciale, Consiliul Local Buzău a propus organizarea unor licitații. Asta, spre nemulțumirea unor comercianți care se consideră nedreptăți de decizia consileirlor locali.
În acest an, Primăria Buzău a hotărât să reunească două evenimente ale lunii iunie într-unul singur. Astfel, festivalul „Benone Sinulescu” se va desfăşura în incinta târgului Drăgaica timp de două zile. Unul dintre cele mai vechi târguri de vară din ţară, Drăgaica, va avea loc în perioada 9-24 iunie. În cele 15 zile, la Buzău vor concerta numeroşi solişti de muzică popular şi uşoară atât din ţară cât şi de peste hotare. Consiliul Local Buzău a aprobat déjà regulamentul de funcţionare a Târgului Drăgaica, adăugând şi unele amendamente, cum ar fi accesul gratuit tuturor elevilor din județ. Un alt amendament adus regulamentului prevede obligativitatea plății taxelor și impozitelor locale de către comercianți până la sfârșitul anului.
Preţul de intrare în târgul Drăgaică a fost dublat I acest an, de la 1 leu la 2 lei. Și chiriile pentru spaţiile puse la dispoziţia comercianţilor au fost majorate. Mai mult, dacă pentru un spaţiu se vor înregistra mai multe solicitări, atunci el va scos la licitaţie şi va fi oferit acelui comerciant care este dispus să plătească mai mulţi bani.
În târgul Drăgaica vor avea loc spectacole în fiecare zi şi vor fi diferite. În prezent, Primăria Buzău semnează contractele cu interpreţi de pop, rock, folk ori muzică populară renumiţi din România, dar şi din ţările învecinate: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria sau Serbia. În tradiţionalul bâlci buzoian au fost montate aproximativ 20 de utilaje de agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 44