Sondaj: UNDE MERGEM ÎN VACANŢĂ?

0
1129

 

Unde merg românii în această vară? Datele arată faptul că cei mai mulți aleg să-și petreacă mult așteptata vacanță în destinații mediteraneene. Al doilea tip de vacanţă pentru care românii optează sunt drumeţiile.

Echipa din spatele motorului de căutare momondo i-a întrebat pe călătorii din 26 de țări, inclusiv România, despre obiceiurile lor de călătorie. La nivel global, 52% dintre respondenţi au spuscă în vara lui 2018 plănuiesc o vacanţă la plajă. Acest procent este încă şi mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceştia urmează să-şi petreacă concediul într-unul dintre oraşele însorite din sudul Europei timp de o săptămână.

Al doilea tip de vacanţă pentru care românii optează sunt drumeţiile. Cele mai căutate trei destinaţii pentru anul acesta sunt Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Planurile de călătorie ale românilor pentru această vară nu exclud teritoriul propriei ţări. Principala destinaţie internă către care mai mulţi călători români se îndreaptă şi vara acesta este Cluj, aceştia menţinându-şi preferinţa din 2017.

Top 5 destinaţii interne către care românii sunt interesaţi să călătorească în această vară este completat de Bucureşti, Constanţa, Timişoara şi Iaşi. Studiul despre călătorii arată faptul că 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanța de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenții români au spus că preferă să se abțină de la cumpărături sau de la ieșirile în oraș pentru a economisi bani pentru mult așteptatul concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =