Descinderi masive în toată ţara în cadrul unei ample operaţiuni numite “ZIUA Z”

0
1990

 

238 de percheziţii în 28 de judeţe, dar şi în Bucureşti nau avut loc astăzi. Descinderile au vizat destructurarea mai multor grupări de crimă organizată, implicate în trafic de droguri, criminalitate informatică, evaziune fiscală şi alte infracţiuni. La Buzău, au avut loc 10 percheziţii domicilare la persoane bănuite de evaziune fiscală, infracţiuni informatice şi fals de documente.

600 de poliţişti şi procurori, 238 de percheziţii şi sute de persoane duse la audieri. Este tabloul unei uriaşe operaţiuni care a avut loc astăzi , simultan, în Bucureşti, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița și în alte 22 de județe. Descinderile sunt rezultatul activităților de investigare derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în trafic de droguri, criminalitate informatică, evaziune fiscală, șantaj şi alte infracţiuni.

La Buzău, percheziții au avut loc în apartamente situate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în apropiere de Parcul Crâng. Mascații i-au vizat pe membrii a trei grupări infracționale care colaborau între ele și comiteau infracțiuni, precum evaziune fiscală, infracţiuni informatice şi fals de documente.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =