Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român a poposit în oraşul de pe malul Dunării

0
892

 

Eveniment de excepţie zilele trecute la Cinema 3D Galati-‘Prof. Ioan Manole’. Pentru prima oară după 22 de ani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român a poposit în oraşul de pe malul Dunării. Pe lângă Galați, anul acesta, în premieră absolută, festivalul va ajunge în alte două mari orașe: Alba Iulia și Râmnicu Vâlcea.

Festivalul Filmului European, a început vineri seara, la Cinema 3D Galati-‘Prof. Ioan Manole’ cu o seară de gală.

Comedia franțuzească “Rock”n Roll”, a deschis ediţia a 22-a a festivalului, la care au participat numeroși cinefili.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român și pentru prima oară în ultimii 22 de ani, s-a aflat și la Galați. Timp de 3 zile, 8 proiecții europene au rulat pe marele ecran al cinematografului 3D Galati-‘Prof. Ioan Manole’, intrarea fiind liberă.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Cultural Român, peste 60 de filme de ficţiune, documentare, scurtmetraje, pelicule, care însumează mai bine de 100 de ani de cinema, vor fi proiectate timp de o lună, în 8 oraşe din ţară. Pe lângă Galați, anul acesta, în premieră absolută, festivalul ajunge în alte două mari orașe: Alba Iulia și Râmnicu Vâlcea. Festivalul Filmului European este un proiect organizat sub egida EUNIC România, cu sprijinul ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene. Proiectul a demarat în România, în 1996, la inițiativa Delegației Comisiei Europene, pentru a sărbători Ziua Europei, 9 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 79