Sancțiuni dure pentru şoferi din 20 mai

0
1272

Şoferii care vor fi prinşi în trafic de către poliţişti la volanul unor maşini cu Inspecţia Tehnică Periodică  expirată vor rămâne fără talon şi fără plăcuţele de înmatriculare şi vor fi amendaţi, fără drept de circulaţie. Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare. Măsurile se vor aplica după data de 20 mai, atunci când intră în vigoare o serie de prevederi care modifică legislația rutieră.
Polițiștii de la Serviciul Rutier îi avertizează pe şoferi să verifice valabilitatea inspecţiei tehnice a maşinii, pentru că din 20 mai vor fi sancţiuni mai aspre. Începând cu această dată, intră în vigoare o serie de prevederi care modifică și completează legiislația rutieră. Una dintre măsuri prevede suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru Inspecția Tehnică Periodică expirată.
Măsura suspendării de drept a înmatriculării este valabilă şi dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.
Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.
Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =