Noi soiuri de legume create la Buzău şi pe care le-am putea găsi în curând și în piețe

0
1090

 

 

Inginerii horticoli din Buzău au devenit celebri in Romania nu doar prin calităţile profesionale recunoscute, ci şi printr-o imaginaţie extrem de bogată, materializată în soiurile ciudate de legume pe care le cultivă în serele de la marginea oraşului. Dovlecelul șarpe, salata picantă sau ardeii iuţi multicolori sunt doar câteva din noile soiuri legume create la Buzău şi pe care le-am putea găsi în curând și în piețe.

Legumele şi fructele din pieţele româneşti vor avea nu peste multă vreme forme şi arome dintre cele mai nebănuite. Asta şi datorită cercetătorilor de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău care lucrează la aclimatizarea mai multor plante exotice. Horticultorii buzoieni vor să îmbunătăţească soiurile importate, încrucişându-le cu exemplare autohtone.

Roşia cu gust de ananas, busuiocul pentru limonadă,  castravetele amar numit şi insulina vegetală, dar şi castravetele cu gust de pepene sunt doar câteva dintre legumele şi plantele ciudate cu care inginerii horticoli din Buzău deja se mândresc . Staţiunea de Cercetăre Legumicolă Buzău a pregătit pentru acest an în serele proprii peste 6 milioane de răsaduri certificate din soiurile româneşti tradiţionale, de aproape trei ori mai mult decât anul trecut.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 10