EXPONATE INEDITE LA “MUSEUM FEST”

0
1081

 

Costumele unor militari români celebri din perioada Primului Război Mondial , un aparat stereoscopic folosit de biologul Emil Racoviţa în expediția Antartica dar și o expoziție amenajată într-o încăpere din carton! Sunt doar câteva dintre atracţiile primei ediții a Museum Fest, festivalul național al muzeelor, deschis oficial ieri la Buzău. Pasionații de istorie pot vizita ineditele expoziții până sâmbătă seară.

Prima ediţie a festivalului național al muzeelor s-a deschis în premieră, la Buzău. 15 muzee din toată țara au răspuns prezent invitației Muzeului Județean Buzău pentru a participa cu expoziții în cadrul evenimentului.

În contextul sărbătoririi centenarului Marii Unirii, Muzeul județean „Ştefan cel Mare” din Vaslui s-a prezentat la Buzău cu o expoziție inedită de costume ale unor militari români celebri din Primul Război Mondial. Unul dintre exponate este este uniforma colonelului Eugen Linde, născut la Rm. Sărat, care a condus Regimentul 25 Rahova.
Tot la standul muzeului din Vaslui, buzoienii pasionați de istorie au posibilitatea să vadă și aparatul stereoscopic folosit de biologul Emil Racoviţa în expediția sa din Antarctica, de la sfârșitul secolului al 19-lea.

„Casa sufletului” este denumirea unei alte expoziții inedite, propusă de Muzeul Național al Țăranului Român. Este vorba despre prezentarea „căsuței de pomană”, un obicei care se păstrează și acum în zona de nord a județului Buzău. (căsuţa este în fişierul 00752)

Printre conceptele expoziționale prezentate la Buzău se regăseşte și ClioBox, de la Muzeul Județean de Istorie Zalău. Este vorba despre o expoziție de obiecte vechi într-o încăpere construită exclusiv din cutii de carton. Pasionații de istorie pot vizita ineditele expoziții din cadrul „Museum Fest” până sâmbătă, la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =