“Lenea e cucoană mare și nu cere de mâncare”

0
1184

 

La Rm. Sărat, mai bine de jumătate dintre beneficiarii Cantinei de Ajutor Social au rămas fără hrană, după prima lună în care au trebuit să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii, pentru a primi porţiile de mâncare. Începând de ieri, 121 din cei 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit hrana pentru că, deşi au fost informaţi, nu au mers la muncă.

În această primăvară, regulamentul de organizare funcţionare al Direcţiei de Asistenţă Socială, din Rm. Sărat, s-a schimbat, iar una dintre modificări îi vizează pe beneficiarii Cantinei de Ajutor Social. Dacă până acum, aceştia primeau hrana gratuit, acum ei trebuie să presteze 16 ore de muncă lunar pentru fiecare membru al familiei, care beneficiază de hrană timp de o lună. Oamenii au fost informaţi atât verbal, cât şi scris cu privire la noua regulă pe care trebuie să o respecte pentru a primi porţiile de mâncare, însă puţini au ţinut seama de ea. Aşa se face că începând de ieri, 121 din cei 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit hrana pentru că, deşi au fost informaţi, nu şi efectuat orele de muncă în folosul comunităţii.

Dacă unii beneficiari au preferat să muncească pentru a spus că primi mâncare, alţii au decis să renunţe la hrana de la Cantina de Ajutor Social.

Numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții o persoană trebuie să lucreze 32 de ore, pentru trei – 48, iar pentru cinci se ajunge la 80 de ore prestate, echivalentul a 10 zile lucrătoare la un program de 8 ore. Un asistat din Rm. Sărat primeşte hrană în valoare de 12 lei pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =