Proclamarea independenţei de stat a României ziua Victoriei forţelor aliate în cel de-al doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei au fost marcate astăzi

0
1005

Proclamarea independenţei de stat a României, ziua Victoriei forţelor aliate în cel de-al doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei au fost marcate astăzi la Buzău,dar şi la Rm Sărat. La ceremonialul desfăşurat la Monumentul Eroilor de lângă Prefectura Buzău, au participat autorităţi locale, câţiva reprezentanţii ai instituţiilor publice, dar şi câteva persoane aflate în trecere.

Ziua de 9 mai a fost marcată, astăzi, la Buzău, printr-un ceremonial desfăşurat la Monumentul Eroilor de lângă Prefectura Buzău. La festivităţi au participat autorităţi, câţiva reprezentanţii ai instituţiilor publice, dar şi cadre militare.

Cei prezenţi au participat la un ceremonial religios, apoi au depus coroane şi flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor neamului.

Dacă unii dintre participanţi cunosc însemnătatea celor trei evenimente sărbătorite astăzi, alții au asistat cu surprindere la ceremonie.

Manifestările de la Buzău s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Şi la Rm. Sărat autorităţi locale, militari în rezervă, şefi ai unor instituţii, reprezentanţi ai partidelor politice şi elevi au marcat cele trei evenimente de astăzi. Festivitatea s-a desfăşurat la monumentul Eroilor, din incinta uneia dintre cele două unităţile militare dezafectate din municipiu.

Tot astăzi, la Muzeul Municipal, autorităţile din Rm Sărat s-au întâlnit cu veteranii de război, cărora le-au acordat recompense materiale, ce constau în pachete cu produse alimentare, în valoare de 500 de lei fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 6