Piedici în proiectele de dezvoltare

0
1250

 

Birocrația, contestarea unor licitații, procedurile greoaie și termenele foarte mari de aprobare a unor avize reprezintă adevărate piedici în modernizarea și dezvoltarea municipiului Rm. Sărat.

Sorin Cîrjan, primarul Râmnicului, susține că multe dintre proiectele de modernizare și dezvoltare a orașului bat pasul pe loc din cauza procedurilor greoaie de întocmire a documentelor necesare:

 „Am organizat o licitație pentru concesionarea serviciului de salubrizare, din păcate, procedurile în România sunt atât de ușor de blocat, încât astăzi avem contestație. S-a suspendat și probabil se va ajunge în instanță și este posibil ca un an de zile să nu putem beneficia de  condițiile noului contract indiferent de cine va fi dat câștigător, probabil că de către instanță. Multe dintre întârzierile pe care noi le înregistrăm în activitate nu ni se datorează, sunt proceduri pe care trebuie să le respectăm. Și noi suntem deranjați de termenele extrem de largi pe care trebuie să le așteptăm, dar altfel nu se poate.”

Edilul râmnicean mai declară că din aceleași motive ale întârzierilor procedurale, lucrările de deviere a rețelei electrice în cartierul Bariera Focșani încă nu au început, au fost obținute majoritatea avizelor de către firma care a câștigat licitația, probabil că în două-trei săptămâni vor definitiva și se vor apuca de treabă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 36