Sfătuiți să lase curațenie în spațiile verzi unde aleg să petreacă

0
960

De 1 Mai, nu este sărbătoare fără un grătar la iarbă verde. Din păcate, lipsa de educaţie a multor petrecăreți lasă în urmă, la sfârșitul vacanței, un peisaj dezolant: pajiști pline de pet-uri dar și resturi menajere și jar folosit la grătare. Autoritățile atrag atenția turiștilor să păstreze curățenia în spațiile verzi unde aleg să petreacă. Altfel, vor fi depistați și amendați.

Cum de 1 mai, distracția favorită a buzoienilor este grătarul la iarbă verde, reprezentanţii Muzeului Județean, instituție care are în administrare tabăra de sculptură, se tem de o nouă afluență a petrecăreților în zonă. Conducerea Muzeului atrage atenția turiștilor să păstreze curățenia în zonă.

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim s-a arătat șocată de peisajul dezolant lăsat în urmă de petrecăreți, la Măgura. Ea consider că persoanele care au lăsat mizerie în tabăra de sculptură dau dovadă de o nesimțire crasă.

În minivacanţă de 1 mai, cel puțin la nivel declarativ, una dintre preocupările majore ale autorităților va fi depistarea și amendarea celor care nu păstrează curățenia în zonele de agrement din județul Buzău. Rămâne însă de văzut dacă inspectorii Gărzii de Mediu vor vizita locurile vizitate freecvent de turiști în zilele de sărbătoare și vor aplica amenzi, dat fiind că aceștia sunt bugetari iar zilele de 30 aprilie și 1 mai au fost declarate oficial zile nelucrătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 42