A fost confirmat primul pacient cu boala Lyme

0
1020

A venit căldura, au apărut şi căpuşele şi, o dată cu ele, şi primul caz de boala Lyme, afecţiune declanşată de muşcătura acestor insecte. Pacientul este un bărbat din judeţul Buzău, iar boala a fost deja confirmată în urma analizelor de laborator. Specialiştii atrag atenţia că sezonul căpuşelor este abia la început, iar cei care urmează să iasă la iarbă verde trebuie să fie foarte atenţi la aceste insecte.

Sezonul căpuşelor are un debut agresiv în acest an, în judeţul Buzău. Peste 20 de persoane s-au prezentat în ultimele zile la medic după ce au fost înţepaţi de insecte. Deşi, statistic, numărul cazurilor înregistrate la această perioadă este mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, acum medicii au confirmat deja şi primul pacient cu boală Lyme. Este vorba despre un bărbat dintr-o comună din judeţul Buzău. Pacientul a primit tratamentul adecvat, iar boala nu a prezentat complicaţii, bărbatul fiind acum externat şi îşi continuă îngrijirile la domiciliu. Chiar şi aşa, specialiştii atrag atenţia că sezonul căpuşelor este abia la început, iar cei care urmează să iasă la iarbă verde trebuie să fie foarte atenţi la aceste insecte. Cel mai important este însă, că, în cazul unei înţepături, oamenii să se prezinte la medic.

Boala Lyme este supranumită şi “boala cu 1000 de feţe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 66