TRAFIC DE COȘMAR, DE 1 MAI?

0
1015

Se anunță un trafic de coșmar pe podul de la Mărăcineni, în minivacanța de 1 Mai. Este ceea ce anticipează şi autorităţile în lipsa unor variante ocolitoare dar şi a unui pod de pontoane, peste raul Buzău. O primă măsură pentru a nu bloca traficul rutier intre Capitala şi Moldova va fi suplimentarea dispozitivelor de poliţişti care acţionează în zona podului.

Încă de luni, ziua în care tot traficul spre și dinspre Moldova s-a concentrat pe un singur pod cu două benzi, au fost cozi de mașini  lungi de câțiva kilometri în judeţul Buzău, la Mărăcineni. Cel puţin dimineaţa, s-a circulat bară la bară iar șoferii au avut nervii întinși la maximum. Aceeași situație, multiplicată însă de câteva ori, ar putea să aibă loc în zilele minivacanței de 1 Mai. Atunci se așteaptă ca foarte mulți turiști să se deplaseze spre Moldova, la obiective turistice, iar podul de la Mărăcineni, peste raul Buzău, este cea mai la îndemână rută spre nordul țării. Această perspectivă le dă mari bătăi de cap autorităților din judeţul Buzău.

Prefectul județului Buzău spune că un dispozitiv impresionant de polițiști de la rutieră se va afla la ambele capete ale podului de la Mărăcineni în perioada minivacanței de 1 Mai. Carmen Ichim este însă nemulţumită de faptul că prea mulți polițiști detaşaţi în zona podului, va face vulnerabile, din punct de vedere rutier, alte zone critice din județ.
În cele 130 de zile, cât vor dura lucrările de reparații la podul metalic peste râul Buzău, în zonă vor acționa zilnic aproximativ 20 de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 28