Râul Buzău, raiul pasionaților de rafting

0
1107

Imagini spectaculoase, în weekend, pe râul Buzău, în zona Nehoiu. Zeci de pasionați de rafting din România, Bulgaria și Serbia și-au dat întâlnire la prima ediție a Cupei Europene de rafting „Dracula Race”, eveniment organizat de Asociația Română de Rafting și Primăria Nehoiu, prin Centrul de informare Turistică.

În ultimii ani, râul Buzău, în zona Nehoiu, a devenit un loc ideal pentru pasionaţii raftingului, sport nautic extrem. Motivul este simplu: în aval de barajul Siriu apa curge mai repede, fiind pompată din turbine. Oferă, astfel, cele mai tari senzaţii pentru pasionaţii de rafting. Acesta este motivul pentru care la Nehoiu, pe râul Buzău, s-a desfășurat în weekend, Cupa Europeană de Rafting „Dracula Race”, aflată la prima ediție. La competiție au luat startul 12 echipaje din România, Bulgaria și Serbia. Participanţii au avut de susţinut patru probe diferite: sprint, head to head, slalom şi downriver, toate dominate de sportivi români. Pentru concurenți însă nu a contat clasamentul final al probelor de concurs, ci faptul că au trăit experiențe de neuitat.
Sezonul de rafting pe râul Buzău, la Nehoiu, va continua până în noiembrie. Următorul eveniment este programat chiar în acest weekend. Este vorba de o acțiune organizată de asocciația de profil Green Adventure, la care sunt invitaţi iubitori de adrenalină cu experiență, dar și cei care vor să facă primii pași în rafting.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =