Traficul pe drumul european 85, care leagă Moldova de Muntenia, este în continuare sub semnul incertitudinii

0
914

 

Autoritățile sunt incapabile să găsească soluții pentru șoferii care vor să evite calvarul din zona Podului Mărăcineni, aflat în plin proces de reabilitare. Anunțată că certă săptămâna trecută, amenajarea unui pod de pontoane nu mai este atât de sigură din cauza costurilor uriaşe. Autoritățile intenționează chiar să amenajeze, provizoriu, un pod din tuburi, însă pe care să aibă acces doar cu mașinile cu număr de Buzău.
Amenajarea podului de pontoane în apropiere de podul de la Mărăcineni, care va închis pentru a intra într-un amplu proces de reabilitare, este incertă din cauza birocrației. Ministerul Apărării Naționale a condiționat instalarea podului cu decretarea stării de urgență, la nivelul județului Buzău. Altfel, Ministerul Apărării poate amenaja podul de pontoane numai în baza unui contract încheiat cu administratorul podului, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Însă, până acum, conducerea CNAIR nu a parafat contractul în baza căruia MApN să dispună aducerea de la Brăila și montarea pontoanelor, din cauză că nu dispune de fonduri pentru acest demers. Cum nu s-a declarat stare de urgență, nici Armata nu dispune de temei legal pentru amenajarea pe costurile sale a podului atât de necesar în zonă.
Până la data de 1 Mai, zi de sărbătorare, când se așteaptă ca traficul rutier să fie mai intens decât în alte zile, autoritățile buzoiene speră să poată rezolva totuşi problema amenajării podului de pontoane, chiar dacă, în prezent, acest demers este practic blocat.
În căutare de soluții, autoritățile intenționează chiar să amenajeze, provizoriu, un pod din tuburi, precum cel de la Vadu Pașii, însă pe care să aibă acces doar autovehiculele cu numere de Buzău.
Podul de la Mărăcineni, peste Râul Buzău, constituie un obiectiv strategic, fiind amplasat pe puținele șosele care leagă Muntenia de Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =