Revoltă în rândul călătorilor și navetiștilor care circulă cu autobuzele Trans Bus Buzău

0
1267

 

Cei care se urcă în autobuz, fără bilet, sunt nevoiți să cumpere bilete de la șofer, la supra-pret, cu1 leu mai scumpe decât cele de la tonetele de bilete. Mai grav este ca Trans Bus nu a amplasat tonete de bilete în toate staţiile şi astfel unii buzoieni sunt obligaţi să cumpere bilete la suprapreţ. Călătorii mai pot cumpăra bilete de călătorie de la chioșcurile de ziare, acolo unde există.

Noile tarife impuse de societatea de transport în comun Trans Bus din această lună au indignat călătorii din Buzău și nu numai. Şi nu este vorba doar despre majorarea tichetelor de călătorie de la 1,5 lei la 2 lei, ci şi de alte măsuri caudate. Astfel, unii călători au descoperit că în unele staţii nu au fost amplasate tonete de bilete iar dacă urca în autobuz trebuie să cumpere tichete de la şofer, dar la supra-pret: cu 1 leu mai scumpe.

Revoltaţi nu sunt doar călătorii din municipiul Buzău, ci şi navetiștii din Mărăcineni, Săpoca și Vadu Pașii, care trebuie să plătească şoferului 4 lei pentru un tichet, în condiţiile în care un bilet cumpărat de la tonete este 3 lei. Oamenii se plâng că nu au de unde să ia bilete din localităţile lor și că nimeni nu i-a informat cu privire la noile modificări.

Din această lună Trans Bus Buzău a amplasat în municipiu 12 tonete, de unde călătorii pot cumpăra atât bilete cât şi abonamente. Tichete de călătorie mai pot fi cumpărate şi din staţiile în care exista chioşcuri de ziare. Călătorii care sunt prinşi fără bilete compostate sunt obligaţi să cumpere de la echipele de control un bilet de 30 de lei, drept amendă. În municipiul Buzău beneficiază de gratuitate pentru transportul în comun doar, pensionarii, dar numai pentru o singură linie de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =