RĂSPLĂTIȚI DE ZIUA LOR

0
1074

 

A reușit să confiște sute de metri cubi de lemn tăiat ilegal și 12 mijloace de transport, dar a aplicat și amenzi în valoare totală de peste 250.000 de lei. Este vorba despre un jandarm buzoian, șef al postului montan de jandarm din Berca, care astăzi, de Ziua Jandarmilor, a primit titlul de Jandarmul de onoare al anului 2017. Cu aceeași ocazie, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău a marcat și o premieră: a inaugurat primul steag de prezentare la ceremoniile oficiale.

Zi de sărbătoare, astăzi, la Inspectoratului de Jandarmi Buzău. La împlinirea a 168 de ani de la înființarea Jandarmiei Române, la sediul instituției a avut loc o festivitate la care au participat jandarmi activi și în rezervă, dar reprezentanți ai unor instituții publice. Un important moment al ceremoniei a fost acordarea distincției de „Jandarm de onoare al județului Buzău”. Distincția a fost acordată plutonierului adjutant Dumitru Ursu, şeful Postului de Jandarmi Montan din Berca. In anul l 2017,  subofițerul de jandarmi a reușit confidcare a 12 autovehicule care tran sporta ilegal peste 200 de metri cubi de material lemnos.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău a marcat și o premieră: a inaugurat primul steag de prezentare la ceremoniile oficiale.

De asemenea, 9 jandarmi, ofițeri și subofițeri, au fost avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim. În același cadru festiv, au fost decernate diplome şi premii câştigătorilor competițiilor sportive organizate luna trecută sub egida „Cupa Jandarmeriei Române 2018”.

În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, marcând, astfel data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând practic actul de înfiinţare a Jandarmeriei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 50