ORIPILAȚI DE FAPTA CONSĂTEANULUI

0
935

 

S-a abătut rușine mare pe familia unuia dintre bătăușii care au băgat un bătrân din Braşov în spital. Buzoianul Mihai Mircea, cel mai mare dintre agresori, este din Nehoiu însă a plecat de patru ani din oraș. Indicii despre comportamentul său au apărut încă din liceu. El a rămas repetent pentru cumul de absențe, tot din această cauză notele sale la purtare fiind între 6,5 și 8. În satul natal, oamenilor nu le vine să creadă cele întâmplate.

Mihai este singurul fiu al familiei Mircea, din satul buzoian Bâsca Rozilei, orașul Nehoiu. A fost crescut de bunici, deoarece părinții săi au divorțat și și-a văzut fiecare de viața lui. Băiatul a crescut până la anii adolescenței în casa bătrânilor, în care a rămas acum un unchi. Acesta spune că, de rușine, părinții băiatului refuză să vorbească până și cu vecinii din sat.

Vecinii familiei s-au crucit când au văzut la televizor scenele extrem de violente, provocate de consătean. Oamenii sunt siguri că lipsa părinților din viața copilului și anturajul nou din Brașov l-ar fi transformat pe Mihai în monstrul pe care l-a văzut o țară întreagă.

Jenați se simt și reprezentanții Liceului “Nicolae Iorga” din Nehoiu, pe care Mihai l-a terminat în decurs de cinci ani, după ce a rămas repetent din cauza absențelor. Imediat ce au aflat contul de Facebook al agresorului din Buzău, sute de români au simţit nevoia să-şi descarce furia postând mesaje dure pe pagina acestuia. Nici mama lui nu a scăpat de critici, contul ei fiind de asemenea asaltat de oamenii oripilaţi de gestul fiului său.

Mihai Mircea are 24 de ani şi i se mai spune şi Puiu. A plecat din Nehoiu în urmă cu patru ani si mai intai a fost ajutor de bucătar la un bistro din Buzău, după care s-a angajat barman la un local din Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =