PUBELĂ CÂT UN FRIGIDER

0
1099

Primăria oraşului Urlaţi, din Prahova înscrie puternic la capitolul opulenta şi nu face rabat de la calitate, chiar şi dacă suma depăşeşte orice imaginaţie. Aşa se face că acum locuitorii folosesc coşuri de gunoi care costă cât un frigider. 1100 de lei a plătit edilul pentru o singură pubela stradală, iar în total în urbe se afla 80. În timp ce unii constesta alegerea făcută, ca să arate că a meritat toţi banii, viceprimarul supune coşul de gunoi la diferite teste, pentru a vedea dacă produsul corespunde specificaţiilor tehnice.

Însă nu s-a întâmplat acest lucru. Aşa că viceprimarul este mulţumit de experiment. Şi de banii plătiţi pe un singur exemplar. 1160 de lei, cu tot cu TVA.
Tocmai de aceea, cu experimentul de succes şi cu tăria că pubelele stradale sunt cele mai rezistente, viceprimarul mai este de părere că de valoarea de 80.000 de lei, la care se ridică investiţia în oraş, nu se făceau prea multe investiţii. Chiar dacă un consilier local, spre exemplu, este de altă părere. Liviu Drăgan a făcut o analiză completă şi a descoperit că se poate şi mai ieftin.

Oraşul Urlaţi deţine un buget de destul de mare, aproximativ 27 de milioane de lei. Chiar şi aşa consilierul care a şi făcut publică situaţia pe o reţea de socializare, nu vede oportună achiziţia.

Cele 80 de exemplare exclusiviste, ce au fost achiziţionate în urma unei licitaţii de pe SEAP, li se par scumpe şi locuitorilor.

Cu toate acestea, viceprimarul, singurul reprezentant al primăriei care a vrut să stea de vorbă cu presa susţine că este o alegere bună. Şi tot el întăreşte ideea că exista exemplare de acest fel care ajung să coste şi peste 2000 de lei. Aşa că, după părerea lui, afacerea şi-a meritat toţi banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 55 = 58