GIGACALORIA, MAI SCUMPĂ DE LA 1 IULIE?

0
1088

Perspective sumbre pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încă­lzire. Edilul Constantin Toma pare mai decis ca oricând să închidă societatea care asigură livrarea agentului termic către locuințele racordate la centrala orasului. In acest an, Primăria nu a alocat niciun leu pentru subvenția la căldură, iar dacă Guvernul nu va aloca în toamnă fonduri pentru acoperirea acestor cheluieli, iarna viitoare, buzoienii ar putea plăti prețul întreg al gigacaloriei, respectiv 438 de lei. Conducerea Regiei Autonome Municipale încă mai speră la  rectificare bugetară care să includă măcar o parte din subvenții.

Bugetul  Regiei Autonome Municipale Buzau votat recent de Consiliul Local este cat se poate de sarac in acest an: Primaria nu a alocat niciun leu pentru subvenția la căldură. Astfel, preţul gigacaloriei rămâne neschimbat doar până în luna iulie. Dacă Guvernul nu va suporta cheltuielile, buzoienii ar putea fi nevoiți să plătească prețul întreg al gigacaloriei, respectiv 438 de lei, și nu 230 de lei, ca în această iarnă.

Primarul Constantin Toma nu mai crede în redresarea Regiei şi consideră ca această societate este o „gaură neagră” în care se scurg banii comunităţii buzoiene.

Directorul RAM Buzău speră totusi la o salvare printr-o eventuală rectificare bugetară care să includă și banii pentru acoperirea măcar a unei părți din subvenție. Nici edilul Buzaului nu exclude o asmenea posibilitate, dacă nu se vor găsi până atunci alte soluții.

În municipiul Buzău, preţul plătit de populaţie pentru o gigacalorie a fost majorat anul trecut de la 185 de lei la 230 de lei. Scumpirea şi incertitudinea care planează asupra sistemului centra­lizat de încălzire au determinat, în ultimul an, sute de buzoieni să renunţe la serviciile RAM şi să îşi monteze centrale proprii de apartament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 36