SĂTENI TERORIZAȚI DE URS

0
1124

Spaimă printre localnicii din comună buzoiană Colţi, după ce un urs a intrat într-o gospodărie şi a mâncat un porc de 150 de kilograme. Ieri dimineaţă, resturi din porcul mâncat de urs au fost găsite la 500 de metri distanţă de gospodăria vizitată de fiară.
Marți noapte, sălbăticiunea a intrat într-o gospodărie și a luat din coteț un porc pe care l-a mâncat la marginea pădurii.

Proprietarul locuinței se teme acum ca ursul înfometat să nu atace din nou, motiv pentru care membrii familiei fac toată noaptea de pază cu schimbul. Ursul care a început să-şi facă simţită din nou prezenţa în satul Colţi este un exemplar foarte mare, cred sătenii, deoarece i-a fost uşor să care şi apoi să mănânce un porc de 150 de kilograme.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare, dar că, în curând, sălbăticiunea se va retrage în întunericul pădurii. În cele mai multe cazuri, autoritățile locale cer împușcarea animalului, însă obținerea tuturor autorizațiilor de vânătoare durează destul de mult.

În această situație, oamenilor nu le rămâne decât să își ia propriile măsuri de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 9