Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare

0
1241

 

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. Pronunţarea deciziei a fost amânată până acum de trei ori.

Potrivit deciziei instanţei, dosarul se va rejudeca la Secţia penală de la Înalta Curte, hotărâre ce a fost luată cu majoritate de voturi.
În urma acestei hotărâri, decizia de condamnare dată de prima instanţă a fost desfiinţată, iar procesul se va relua de la zero.

Avocatul lui Mircea Cosma, Horia Miclescu, a declarat că, prin această decizie de rejudecare, instanţa a constatat faptul că mai multe probe de la dosar nu au existat. La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma – cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploieşti că ar fi falsificat probe în dosare – a afirmat, la instanţa supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false.
Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =