PREMII DE EXCELENȚĂ LA PARIS

0
1087

În ultima zi a Salonului Cărții de la Paris, în cadrul unui  eveniment special, Institutul Cultural Român a acordat, în premieră, distincții de onoare unor personalități de origine română din Franța care au contribuit, prin toată activitatea lor, la promovarea valorilor culturale românești. Demersul reprezintă și o recunoaștere a prestigiului și excelenței conferite de implicarea acestor artiști și oameni de cultură în programele derulate de Institutul Cultural Român. Ca și în zilele anterioare, o echipă TV Sud-Est a participat la prestigioasa manifestare culturală.

Evenimentul „Voyage en Francophonie” desfășut la Paris a cuprins momente artistice susținute de pianista Dana Ciocârlie, actorul Nicolas Vaude  și Corul Mikrokosmos. Cu această ocazie,  Institutul Cultural Român a acordat distincții de onoare unor  personalități ale culturii românești și franceze, Vladimir Cosma, Viorica Cortez, George Banu, Doina Lemny, Dana Ciocârlie, Vasile Șirli, Jacques-François l’Oiseleur des Longchamps, Louis Monier și Jean-Yves Conrad,  elite care prin întreaga lor activitate promovează valorile culturii României în lume. La inițiativa președintelui Institutului Cultural Român și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, distincțiile au fost însoțite de acordarea titlului de Ambasador Onorific al României și a pașaportului diplomatic.

Evenimentele din cadrul Salonului de Carte de la Paris și conexe, desfășurate între 16 și 19 martie 2018, s-au înscris în seria proiectelor derulate de Institutul Cultural Român în Anul Centenarului Marii Uniri și care au în centrul atenției românii de pretudindeni, din țară sau din diaspora deopotrivă. Standul național organizat de Institutul Cultural Român la Salonul cartii de la Paris s-a bucurat de numeroși vizitatori români și francezi și s-a aflat în topul celor mai atractive standuri, potrivit unui site francez, care îl așază chiar pe primul loc într-un clasament al tarilor si oraselor participante.

Timp de 4 zile, TVSAT MEDIA GROUP, prin postul de televiziune, TV Sud Est, a promovat și mediatizat activitățile Institutului Cultural Roman la acest important eveniment cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =