Se schimbă vremea, creşte numărul de pneumonii şi viroze!

0
1324

 

Specialiştii spun că îmbolnăvirile sunt cauzate în special de fluctuaţiile de temperatură specifice începutului de primăvară.

Primăvara a adus o explozie de răceli şi la Rm. Sărat. La cabinetele medicilor de familie ajung zilnic numeroşi pacienţi, care acuzau infecţii acute ale cailor respiratorii, dar şi pneumonii. Cei mai expuşi răcelilor sunt copiii cu vârsta de până la 14 ani, care au un sistem imunitar fragil, dar şi vârstnicii, care nu îşi iau măsuri de precauţie atunci când ies afară din case.

Potrivit specialiştilor, vremea capricioasă este principala cauză a creşterii numărului de viroze şi pneumonii, mulţi bolnavi confruntându-se cu forme grave ale acestor afecţiuni.

Fluctuaţiile de temperatură caracteristice începutului de primăvară sunt extreme de periculoase, mai ales în cazul unui organism slăbit, după perioada de iarnă. Răcelile de primăvară se anunţă a fi un real pericol şi în perioada următoare, iar medicii de familie le recomandă pacienţilor să se prezinte mai întâi la cabinetele lor, pentru a nu fi nevoiţi să aştepte la camerele de gardă ale spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 72