Bugete pentru continuarea investițiilor

0
1181

În cadrul ultimei ședințe ordinare de lucru a Consiliului Local Municipal Rm. Sărat a fost aprobat bugetul instituțiilor subordonate.

Pentru bugetul pe anul 2018 s-au asigurat în primul rând sume pentru funcționare, aici încadrăm cheltuielile materiale, cheltuielile de personal, iar sumele pentru anumite proiecte sunt puse la un nivel mediu, sunt sume asiguratorii pentru începerea proiectului, urmând ca pe parcursul anului să mai facem rectificări bugetare sau să primim bani de la stat. Niciodată, niciun buget nu va ajunge în totalitate pentru ce ne propunem. Dacă este necesar vom lua și credite.” susține Macovei Forțu, director economic în cadrul Primăriei Rm. Sărat.

Nicolae Florian, consilier local PSD, este de părere  că: „Sumele aprobate sunt necesare funcționării, dar și continuării investițiilor importante și trebuie asigurată cofinanțarea anumitor proiecte, amintesc reabilitarea Colegiului Național Al. Vlahuță”, Liceul Tehnologic ”Victor Frunză”. Școlile sunt prinse pe lista de investiții în 2018, terenurile de sport.”

Consilierii locali ai PNL s-au abținut de la votul bugetului: “Structura bugetului este puțin modificată, au crescut alocările secțiunii de funcționare în detrimentul secțiunii de dezvoltare, pentru că au apărut creșterile salariale, care sunt normale, nu le neagă nimeni. Ne-am abținut la votul bugetelor  în cvasitotalitate. Sunt două proiecte de hotărâre, este vorba de Acvaterm și SC Tuc, la care am votat proiectele de buget. Primul motiv este cel amintit anterior și un alt motiv foarte important este că bugetul local s-a fundamentat și pe o hotărâre anterioară a Consiliului Local cu care iarăși nu am fost de acord, aceea de majorare a taxelor și impozitelor locale cu 10 %.” susține Mihai Stolojanu, consilier local PNL.

 

Loredana Bălan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 33